Är bloggen död?

Är bloggen död?
Photo by Sincerely Media / Unsplash

För ett tag sedan ställde jag en fråga på min privata Twitter.  
Frågan var enkel:

"Jag är sugen på att hitta nya personliga bloggar att följa, ja du läste rätt, BLOGGAR. Någon som har några förslag?".

Jag undrade helt enkelt om du som följer mig har tips på bloggar jag kan följa, personliga bloggar.  
Svaret var öronbedövande… tyst. Jag fick inte ett enda förslag.

Är bloggen död?

Frågan jag ställde mig själv var då om bloggen som medium var död. Jag bestämde mig för att göra lite efterforskning. Jag hade en enkel regel, inga kändisar. Det jag var ute efter var den vanliga människan.

Personligen tror jag att bloggen hade sin storhetstid mellan 2005-2015 innan var och varannan människa skulle befinna sig på Facebook och Instagram.

Jag satte mig ner och skulle började söka. Men vad ska jag söka på? Blogg? Personlig blogg? Hur gör man i dagen samhälle med alla dessa sociala medier? Är det till och med så att bloggen är övergiven för just sociala medier. Finner man gemene man på Tik Tok, Snap Chat, Instagram eller Facebook? Det var bara att gå till grunden, Google.