ChromeOS Flex för PC och Mac i skarp version

ChromeOS Flex för PC och Mac i skarp version
Bild: Google

Det hela började med att Google köpte företaget Neverware och deras produkt CloudReady som, ChromeOS Flex, riktade sig till att installeras på äldre PC-datorer.

Tidigare i år släppte Google, som äger ChromeOS och ChromeOS Flex, en beta version av ChromeOS Flex, men nu är det alltså dags för den skara versionen.

Företag och skolor

I första hand är ChromeOS Flex till för företag och skolor som vill fortsätta nyttja äldre hårdvara. Google har certifierat över 400 datormodeller från närmare 20 datortillverkare som till exempel Apple, Acer, Dell, HP, Microsoft och Lenovo. Det stora försäljningsargumentet är just stödet för äldre hårdvara.

Ocertifierad hårdvara

Det kommer fortfarande gå att installera och köra ChromeOS Flex på hårdvara som inte har certifierats av Google. Det kan dessvärre uppstå smärre problem som att vissa komponenter inte fungerar eller att det kan vara problem att boota upp maskinen.

Bild:Google

Nordic Choice Hotels

I slutet av förra året drabbade Nordic Choice Hotels av en virusattack som gjorde att IT-systemet på 200 av deras hotell runtom i Norden gick ner. Nordic Choice hade funderat på att just av den anledningen byta till ett ChromeOS baserat system. Nu har de med omedelbar verkan konverterat 2000 före detta  Windowsdatorer till ChromeOS Flexdatorer på mindre än 48 timmar. Ansvariga på hotellen fick en USB-nyckel med ChromeOS Flex och ett ensidigt dokument för att utföra uppgraderingen.

Testa själv

Vill du själv testa ChromeOS Flex på någon gammal dator du har liggandes hemma kan du göra det genom att följa den här guiden Google har.

Prepare for installation - Chrome OS Flex Help
As an admin, you can install Chrome OS Flex on Windows, Mac, or Linux devices so your users can get many of the features that are available on Chrome OS devices. This Installation Guide will in

Nyheten uppmärksammades först på:

Google’s Chrome OS Flex is now available for old PCs and Macs
Businesses and schools can now access Chrome OS Flex.