En god bok i höstmörkret

En god bok i höstmörkret
Photo by Distingué CiDDiQi / Unsplash

Veckans ämnen handlar om böcker. Närmare bestämt e-böcker, ljudböcker och läsplattor. Vi har gått igenom de strömningstjänster som finns, vart man kan handla e-böcker och ljudböcker och vart man kan låna dem. Vi pratar en del om läsplattor.

Nyheter

Google håller event.

Den 19 oktober håller Google event för att annonsera sitt släpp av den nya Pixel 6. Kommer den till Sverige?, Tja, vi får vänta och se, men håll inga tummar, det kan bli att du inte kommer att kunna släppa dem.

Mer Google

Det kom lite som ett antiklimax när när det stod klart att Google hade släppt ett färdigt Android 12, fast inte till Pixeltelefonerna. De säger att Android 12 kommer till Pixel "De kommande veckorna". "De finputsar på Pixelversionen."

Facebook låg ner

Facebook låg ner under flera timmar under måndagskvällen, svensk tid. Förutom själva Facebook så drabbades även deras andra tjänster som Instagram, Messenger, Whatsapp och OculusVR. Enligt Facebook så var det en uppdatering som raderade deras DNS-information.

Något jag tycker var kul är att Google+, den gamla tjänsten började trenda. Både Snapchat och Telegram ökade sina användarantal under tiden som Facebook låg nere.

Fairphone gör eget headset

Förra veckan rapporterade vi att Fairphone hade släppt sin nya telefon. Ny kommer de med nyheten att de även släpper ett par trådlösa hörlurar. Eftersom det är Fairphone undrar vi förstås på vilket sätt headsetet är mer rättvist och hållbart än andra tillverkares headset. Företaget uppger att 30 procent av plasten i headsetet är återvunnen, och det guld som används i headsetet är Fairtrade-märkt.

Kobo släpper uppdaterade läsplattor

Två nya läsplattor i den högre prisklassen är vad Kobo lanserar. Sage och Libra 2. Nytt i dessa plattor är att de lägger till Bluetooth support. Med det kan du nu lyssna trådlöst på dina ljudböcker via en Koboläsare. Det som däremot är lite förvånande är att bluetoothljud funkar endast med Kobos egna tjänst. En av Kobos styrkor är nämligen att de är väldigt liberara med vad för tjänster och filer man kan lägga till i deras läsplattor.

Japanska Bauhutte släpper gamingmadrass

Produkter med ordet gaming i finns det gott om numera. Kategorin "Mindre vettigt pryl" fick nyligen en ny produkt i form av den här gamingmadrassen från japanska Bauhutte. Denna något fasta skummadrass ska ge spelare lugna nätter efter en hård dags spelande. Men funktionaliteten slutar inte där utan den ska också vara extra bra för att ligga på när man spelar.

Veckans ämne

Appar, tjänster, köp och lån.
Storytel (14 dagar gratis, 649 för Reader med 1 månad Unlimited till 15 oktober)
BookBeat (1 månad gratis)
Nextastory (14 dagar gratis)
Audible  (Engelsk, 1 månad gratis)
Bokus Play (14 dagar gratis)

Amazon Kindle Store (Amerikans)
Kobo

Adlibris
Bokus

Biblioteket (Biblio) - Google Play Apple App Store

Prylarna
Adlibris Letto - Kobo -  Kindle -  Storytel Reader

Läsplattor på Prisjakt - Test av läsplattor  

Jag har  1 styck Storytel Reader att ge till en av er. Vi får ju in ett par kronor i bidrag av er så jag har köpt in en Storytel Reader som jag kommer att lotta ut till en av er. Det enda ni behöver göra för att delta är att bli medlem och prenumerera på vårt nyhetsbrev innan den 31 oktober 2021. Blir ni betalande medlem så får ni 2 chanser. Det här är mervärdet av bli medlem och prenumerera på vårt nyhetsbrev. Vinnare kommer att meddelas via nyhetsbrevet i början av november

Promo

Bli medlem i vårt nyhetsbrev. Varje vecka får du en sammanfattning av veckan som har gått samt att du blir först att få reda på kommande veckas ämnen, gäster och erbjudanden. Självklart kan man bli medlem gratis men man kan även hjälpa till med att bidra till vår fortlevnad med ett bidrag. Antingen 10 kronor per månad eller 100 kr för ett helt år. Mer information på vardagsteknik.nu.

Gillar du podden?

Stöd oss att fortsätta. Vi dras med en del kostnader och du kan hjälpa oss genom att skänka en slant via Liberapay.

Vi skulle verkligen uppskatta om ni som lyssnar ger oss tips och synpunkter på vad ni tycker. Lämna gärna era omdömen på iTunes, sociala medier eller ett meddelande på vår poddsida. Eller skicka e-post till oss, på adressen staff@vardagsteknik.nu.