Google Assistenten till Galaxy Watch 4, eller nej, eller jo, eller?

Google Assistenten till Galaxy Watch 4, eller nej, eller jo, eller?
Samsung Galaxy Watch 4 med Google Assistenten som frågar: Hur kan jag hjälpa till?

När Samsung Galaxy Watch 4 lanserades för cirka ett år sedan så var det utan Google Assistenten. Den stora fråga har sedan dess varit: När kommer den?

NU! är det rätta svaret, men!

Det har gått lite turbulens i det här med lanseringen de senaste dagarna. Först skulle vi i Sverige inte få assistenten men, danskarna skulle få språkstöd i alla fall.

Google Assistant will be available in 10 markets, including Australia, Canada, France, Germany, Ireland, Japan, Taiwan, Korea, The UK and USA. It will, also, support 12 languages, which include Danish, English (American, Canadian, United Kingdom, Australian, Irish), Japanese, Korean, Spanish, French (Canadian, France), and Taiwanese.

Och det var inte sant, för assistenten kommer till Sverige.

Nu visar det sig att det här var ju en sanning med stor modifikation. För assistenten kom till Sverige. Det tog bara ett par timmar för Google Assistenten att dyka upp. För min egen del var det bara att gå in i Google Play Store på klockan och så fanns där en uppdatering.

Alla rapporterar... fel!?

Swedroid, Feber och andra utländska som var snabba på bollen att rapportera den här nyheten var  även snabba på att fördöma att Google Assistenten inte kommer till alla länder som klockan var släppt i.

Nu har de flesta av dessa medier uppdaterat sina artiklar att Assistenten kommer, i alla fall de svenska.

Jämförande test

9to5google.com har gjort ett jämförande test mellan Google Assistenten på Samsung Galaxy Watch 4 med WearOS 3 och en Ticwatch Pro 3 med WearOS 2.34.

Det visar sig att skillnaden i fart inte var särskilt olik men det var det var mer visuellt olika.

Vill du se själv har du videon nedanför.