Google Lens. Ett kraftfullt sökverktyg

Google Lens. Ett kraftfullt sökverktyg
Logotyp för Google Lens for desktop

Det finns ett sökverktyg i din telefon som jag tror att många inte tänker på. Nej, jag menar inte Google sökfältet på din start sida. Jag menar din kamera.

Det hela började med att min dotter skulle köpa med sig lite "kul grejer" från Island. I ett försökt att förstå och förklara för mig via telefon vad det var hon tittade på så tystnade hon var femte minut för att skriva in i "Google Översätt" vad det var hon höll i sin hand.

Det var då det slog mig, eftersom jag ganska nyligen hade tittat på Googles utvecklarkonferens Google I/O så blev jag påmind om funktionen Google Lens. Jag sa att hon har ju möjlighet att att använda kameran för att översätta direkt, och få den Isländska texten på svenska.

Det här är en artikel för de som är medlemmar hos Vardagsteknik. Vill du läsa hela får du bli medlem, det är gratis!
Vill du hjälpa oss att förbli reklamfria kan du bli betalande medlem, 50:- i månaden eller 300:- för ett helår. Just nu kan du teckna upp dig på ett helår för halva priset genom att utnyttja vårt erbjudande
https://www.vardagsteknik.nu/reboot