Hitta sommaren badplats med Västtrafik

Hitta sommaren badplats med Västtrafik
Bild: Västtrafik

När det händer grejer på ens bakgård får men vara med på noterna och rapportera.

Västtrafik har i dagarna lanserat en tjänst för att hitta den närmaste och soligaste badplatsen. I stället för att som på traditionellt vis utgå från en plats så utgår Västtrafiks tjänst från vädret.

Tjänsten hittar den soligaste och varmaste badplatsen i hel Västra Götaland. Data är baserat på väderdata från norska YR, Havs- och vattenmyndigheten och från Västtrafiks reseplanerare. Hela 281 badplatser finns med så risken att du inte skulle hitta någon är ganska liten.

"Webbapp"

Nu är inte Västtrafiks tjänst inte en "riktig" webbapp eller Progressive web app (PWA) utan "bara" en webbsida. Det gör att du kommer åt "appen" från vilken enhet du har tillgänglig. Det hade den gjort med en PWA också.

Nackdelen är att du inte kan lägga till appen i din "applista" (om du har en Android) men du kan lägga till appen på en av dina startskärmar.

Om du använder Chrome klickar du bara på "Lägg till på startskärmen" under "trepricksmenyn".

Algoritm hittar badplatsen med bäst väder

Direkt när webbsajten öppnas visas badplatsen med det bästa vädret och den snabbaste resvägen med kollektivtrafik dit. Resenärer kan även filtrera på restid, antal byten, sjö eller hav och gångavstånd från hållplats till badplats.

Vi har precis lanserat en ny sommarbiljett som gör det möjligt att resa i hela regionen till priset av en zon. Vi hoppas att det också bidrar till att få upp ögonen för hållbar semester på hemmaplan,

säger Malin Bernhardsson, marknads- och kommunikationschef på Västtrafik.

Sommarbiljetten säljs mellan den 15 juni och 31 juli i appen Västtrafik To Go. Det är möjligt att resa på biljetten fram till den 29 augusti.

T/R med vädret
Res till det bästa badvädret! I Västtrafiks nya vädertjänst ”Tur och retur med vädret” visar vi var solen lyser – och hur du tar dig dit.

Nyheten uppmärksammades först på: Västtrafik

Vill du diskutera vidare om tester, nyheter eller annat teknikrelaterat så kan du göra det på vår telegramkanal.

Vardagsteknik
i den här gruppen diskuterar vi allt som har med tekniken vi använder i vår vardag.