Länge leve bloggarna

Länge leve bloggarna
Photo by Fikret tozak / Unsplash

I veckans avsnitt har jag tagit mig tiden att klicka mig fram i bloggosfären efter personliga bloggar. Efter en fråga på Twitter om nya bloggar att följa så fick jag inte den respons jag var ute efter och då bestämde jag mig för att se om bloggen som media var död eller ej. I det här avsnittet får du ta del av mina fynd.

Nyheter

Tile presenterar Ultra med AR-tracking

Tile, företaget som var först med att lansera spårbara brickor för att sätta på nycklar, väskor och diverse andra saker har i dagarna presenterat nytt. Den största nyheten som presenterats under dagen är nya brickan Ultra som är företagets motsvarighet till Apples AirTag. Ultra använder sig utav ultra-wideband som ska hjälpa användaren att hitta sin borttappade saker med hjälp av telefonens kamera. Tile fungerar med både Android och Apple.

Youtube skrotar årskrönikan Rewind för gott

Youtube har under flera års tid sammanfattat året som gått med ett klipp kallat Rewind, där man blickat tillbaka på diverse trender och innehållsskapare. 2020 ställdes årskrönikan däremot in, med hänvisning till att året varit ”annorlunda”. Och nu väljer Youtube att skrota konceptet för gott.

Google samarbetar med Naturskyddsföreningen

Genom samarbete med Naturskyddsföreningen kan Google nu visa fem svenska utrotningshotade djur i 3D. De som söker på fjällräv, tumlare i Östersjön, lodjur, mosshumla eller vitryggig hackspett ska kunna få fram dessa djur i sökaren. För att nå funktionen googlar du helt enkelt djuret i Chrome på mobilen.

Listan