Ny LTS-kanal för Chromebooks

Ny LTS-kanal för Chromebooks

Google har sedan länge haft ett rullande schema på sex veckor när det gäller uppdateringar till alla Chromebooks. Sedan ett par månader ändrade det schemat till fyra veckor med början av Chrome OS 96.

Företag protesterar

Företag i allmänhet har ett lite långsammare tillvägagångssätt. Oftast håller de på uppdateringar över lag tills att de vet att systemen är såpass stabila att de inte kommer att krascha och att deras affärssystem kommer att fortsätta att fungera.

Det har gjort att de har kommit protester till Google angående dessa korta uppdateringsintervallerna.

LTS

Google har lyssnat och från och med mars 2022 kommer det att implementeras en ny LTS-kanal, en så kallad "Long Term Support" kanal.

Denna kanal kommer att ge företagen ett spann på 6 månader mellan uppdateringarna i stället för 4 veckor.

Denna kanal kan redan nu aktiveras i Administrationskonsolen redan nu för dem som vill.

Vill ändå testa - LTC

Det kan vara så att vissa företag jobbar med väldigt kritiska system och vill testa innan de även går på en ny version. Så redan från och med nu kan man gå på en LTC -  Long Term Candidate-kanal för att få tillgång och testa uppdateringar 3 månader innan den fulla LTS releasen. Dessa LTC-kanaler kommer att konventerat till LTS när dessa är släppta. Dessa kanaler gäller för de maskiner som är inrullade i ett så kallat Chrome Enterprise Upgrade.

Källa: https://chromeunboxed.com/chrome-os-lts-channel-6-month-announcement?utm_source=pocket_mylist