Paypal drar 100 kronor från inaktiva konton

Paypal drar 100 kronor från inaktiva konton
Photo by Tech Daily / Unsplash

Från och med den 15 november kommer PayPal att dra 100:- från ditt konto, om det har varit inaktivt de senaste 12 månaderna.

Användaravtalet har i allmänhet sedan 2020 tillåtit en årlig inaktivitetsavgift. Endast de Paypal-konton som inte har haft någon aktivitet under de senaste tolv (12) månaderna kommer att debiteras en inaktivitetsavgift. Avgiften kommer att vara 100:- eller det återstående beloppet om saldot på kontot är mindre än 100:-. Konton med ett saldo som är noll kommer inte att påverkas och den här debiteringen kommer inte att resultera i några underskott.

Nu flaggar Paypal för att de från den 15 november börjar varna användare som riskerar få en sådan avgift. Avgiften är på totalt 100 kronor och dras endast från konton som har ett saldo. Det dras alltså inte från konton som har ett kort kopplat till sig, utan endast konton där användare har ett existerande saldo från en överföring av något slag.

Användare som varnas för inaktivitet kan åtgärda det genom att logga in alternativt genomföra en transaktion av något slag.

Är saldot under 100 kronor dras endast det kvarvarande beloppet och konton kan inte övertrasseras. Ett konto med noll kronor kan därmed inte bli skyldig någon avgift.

Källa: https://www.sweclockers.com/nyhet/33190-paypal-drar-100-kronor-fran-inaktiva-konton-fran-15-november?utm_source=pocket_mylist