Storytel lanserar gratis sagor för ukrainska barn

Storytel lanserar gratis sagor för ukrainska barn

Storytel Polen har utvecklat en global webbplats vid namn Kazky.com.

Sajtens namn betyder saga på ukrainska och är just vad det heter.en sida med gratis sagor på ukrainska för ukrainska barn.

Sidan kan nås från vart i välden man är och man kan lyssna på sagorna på vilken enhet som helst, hur många gånger man vill och utan kostnad.

Just nu finns det cirka 40 berättelser på Kazky.com. För att få katalogen av barnberättelser att växa har Storytel beslutat att bjuda in innehållsleverantörer i hela Europa att delta i arbetet.

När Rysslands krig mot Ukraina inleddes nåddes Polen tidigt av stora flyktingströmmar. Storytels polska team ville hjälpa människor på flykt på alla sätt vi kunde, och det var så detta initiativ, som ligger oss alla varmt om hjärtat, föddes. Vi vill erbjuda ukrainska barn en stunds avkoppling i sagornas magiska värld

säger Michal Gwiazdowski, landschef Storytel Polen.

Förläggare som är intresserade av att bidra till initiativet kan så snart som möjligt kontakta Storytel via mejladressen kazky@storytel.com och komma överens om ljudböcker de vill översätta och producera. Alla partners logotyper kommer att läggas upp på sajten. Förhoppningen är att Kazky inom kort ska bestå av en stor katalog av fantastiska berättelser för ukrainska barn.

Storytel välkomnar också all hjälp med att sprida länken www.kazky.com.

Nyheten uppmärksammades först på: Storytel

Vill du diskutera vidare om tester, nyheter eller annat teknikrelaterat så kan du göra det på vår telegramkanal.

Vardagsteknik
i den här gruppen diskuterar vi allt som har med tekniken vi använder i vår vardag.